Zin in Zomer

NIEUWS
Van 14 t.e.m. 31 augustus gaat de 9e editie van Zin in Zomer door in Hasselt & Sint-Truiden. Literaire ontmoetingen met schrijvers, tekenaars en zangers.

Het thema van deze ontmoetingen is "Portretten". 

Definitie van portret (Van Dale): geschilderde, getekende of gefotografeerde afbeelding van een mens.

Iedereen heeft ze wel ergens in huis, zichtbaar of ver weg gestoken, op de kast, aan de muur, in fotoalbums, op één of andere drive: portretten. Foto’s van oude opa’s en oma’s in een statige pose in zwart-wit, van een kind bij geboorte of communiefeest, een trouwportret, een selfie op een iPhone, een pasfoto. Soms zelfs een geschilderd portret als erfstuk uit een andere tijd, of een creatief zelfportret in houtskool of een andere techniek.

Definitie van portret (Van Dale): beschrijving, uitbeelding met woorden.

Ook in de literatuur met grote en kleine L bestaan ze. Literaire portretkunst. Schrijvers die op sublieme wijze mensen of zelfs gemeenschappen portretteren, in biografieën en romans, autobiografieën en essays.

In deze negende editie brengt Zin in Zomer een mooie selectie van schrijvers op zes avonden, gecombineerd met tekenaars en zangers. Want ook in de muziek worden mensen geportretteerd. 

Het volledige programma vind je op www.zininzomer.be

Zin in Zomer is een samenwerking tussen Bibliotheek Toni Coppers en cultuurcentrum de Bogaard in Sint-Truiden, Bibliotheek Hasselt Limburg en Villa Verbeelding. Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren, Stad Hasselt en Stad Sint-Truiden.