Verspreid het leesvirus

NIEUWS
Boek.be
Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van dit nieuwe leer- en leesplatform brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties.

Honderdduizenden leerlingen en hun ouders zitten noodgedwongen thuis door het coronavirus. Gelukkig kun je dankzij de magie van een goed boek ook vanuit je woonkamer reizen door tijd en ruimte. Tijdens het lezen ontdekken leerlingen nieuwe perspectieven, onverwachte inzichten en een uitgebreide woordenschat. 

De boekensector en zijn partners zetten hiervoor al verschillende mooie initiatieven op die nu worden samengebracht op https://verspreidhetleesvirus.be/. Op de interactieve website vind je gratis leer- en leesvoer voor jong en oud, tonen we de weg naar digitale leerplatformen, worden wekelijks wedstrijden georganiseerd waarbij je boekencheques kan winnen, worden online leesclubs opgezet,... Bovendien vind je er meer informatie over lopende kortingsacties en gratis levering bij uitgevers en boekhandels.Gebruik de filters om op zoek te gaan naar de info of het materiaal dat het best bij jouw wensen past. Wil je leren of wil je lezen? Of beide? En voor welke leeftijd zoek je geschikt materiaal? Ook dat kan. Of zoek je eerder leestips die aanleunen bij hoe je je voelt? Ook daarop kan je filteren.

Bovendien geven we elke week via wedstrijden ook boekencheques weg. Hiermee kan je, wanneer de boekhandels opnieuw open zijn, fantastische nieuwe boeken kopen, inspiratie kan je alvast op deze website vinden.

Veel leer- en leesplezier!

#Verspreidhetleesvirus is een initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en wordt  gecoƶrdineerd door Boek.be en haar leden.