Tweede editie “Fintro Prijs Spannend Boek” van start voor beginnende schrijvers

NIEUWS
Boek.be
In het kader van de Boekenbeurs 2019 gaat Fintro opnieuw op zoek naar opkomend schrijverstalent. De inschrijvingen lopen vanaf 29 oktober tot en met 10 december 2019.

Fintro wil beginnende schrijvers een duw in de rug geven en lanceerde in 2018 een nieuwe Nederlandstalige literaire prijs: de Fintro Prijs Spannend Boek. De prijs is een onderscheiding die op initiatief van Fintro en Boek.be, en in samenwerking met Creatief Schrijven vzw, wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literaire manuscript – genre spannend boek – van een Vlaamse auteur wiens werk nooit eerder werd uitgegeven.

Ook dit jaar zet Fintro met plezier haar schouders onder de tweede editie van deze prijs die kansen schept voor beginnende schrijvers en die hen helpt in contact te komen met een groot publiek. “Als échte mensenbank werken we niet alleen met cijfers; het zijn de mensen en hun verhalen die echt tellen” zegt Luc Keppens, CEO van Fintro.

Uitgeverij Houtekiet, een van de toonaangevende uitgeverijen van spannende boeken in Vlaanderen, zal het winnende manuscript in boekvorm publiceren, met de steun van Fintro dat de winnaar bovendien een geldsom schenkt van 1.000 euro. Toni Coppers, zonder twijfel één van Vlaanderens favoriete misdaadauteurs, is ook voor de editie 2019 voorzitter van de jury en ambassadeur van de Fintro Prijs.

De winnaar wordt gemaakt op de ‘Foire du Livre de Bruxelles’ in maart 2020 (van 5 tot en met 8 maart 2020). Het winnende boek van vorig jaar, Om dringende reden van Peter Franck, is daarnaast voor het eerst te koop op de Boekenbeurs 2019 bij Standaard Uitgeverij.

Hoe deelnemen?
Zit er een misdaadauteur in jou verscholen?
Het reglement is beschikbaar op www.fintro.be of in een Fintro-kantoor.
Deponeer jouw papieren manuscript in twee exemplaren of op USB-stick

• Op de boekenbeurs in Antwerpen op de stand van Creatief Schrijven vzw (het ‘Schrijflab’), hal 4 stand 406 van dinsdag 29 oktober 10u tot en met maandag 11 november 2019, 18.00 uur.
• Of in een Fintro-kantoor van 12 november tot en met dinsdag 10 december 2019 tijdens de kantooruren. Deze openingsuren kan je vinden via www.fintro.be.
• Of stuur het via e-mail naar spannendeboeken@boek.be tot en met 20 december 2019 – 18u.

Over Fintro
Als onderdeel van de BNP Paribas Groep en afdeling van BNP Paribas Fortis nv heeft Fintro in België een distributienetwerk van ongeveer 300 zelfstandige bankagenten, met in totaal meer dan 1.000 medewerkers. De klantenportefeuille bestaat grotendeels uit particulieren, maar ook zelfstandigen en ondernemingen kloppen bij Fintro aan.
Fintro hecht bijzonder veel belang aan de plaatselijke verankering van elk kantoor en de betrokkenheid van haar agenten met hun directe omgeving. Fintro-agenten zijn niet alleen dicht bij hun klanten gevestigd, maar zijn ook zelf echt nabij.