Nominaties Herman de Coninckprijs 2017

NIEUWS
Boek.be
Met de Herman de Coninckprijs bekroont Boek.be de beste poëzie van het afgelopen jaar. Vijf dichters maken kans op de Herman de Coninckprijs 2017 voor de beste dichtbundel.

De 5 genomineerde dichtbundels zijn bekend. Eva Gerlach, Roland Jooris, Hannah van Binsbergen, Peter Verhelst en Nachoem M. Wijnberg zijn de vijf dichters die kans maken op de Herman de Coninckprijs 2017 voor de beste dichtbundel. Op dinsdag 24 januari 2017 wordt de prijs uitgereikt op een feestelijke avond in de Antwerpse Arenbergschouwburg, met de steun van de Provincie Antwerpen.

Klik op de titels voor meer informatie

* Eva Gerlach met Ontsnappingen (Arbeiderspers)
* Roland Jooris met Bladgrond (Querido)
* Hannah van Binsbergen met Kwaad gesternte (Atlas Contact)
* Peter Verhelst met Zing Zing (Prometheus)
* Nachoem M. Wijnberg met Van groot belang (Atlas Contact)

De vakjury van de 11de Herman de Coninckprijs wordt voorgezeten door Jeroen Dera (letterkundige Radboud Universiteit Nijmegen) en bestaat verder uit em. prof. Hugo Brems, Laura de Coninck (journaliste en beeldend kunstenaar), Cathérine De Kock (redactrice cultuur & media De Standaard), en Saskia Scheltjens (Head Research Rijksmuseum Amsterdam).

Herman de Coninck Publieksprijs voor het mooiste gedicht:
Eén gedicht uit elk van de vijf genomineerde bundels maakt kans op de Herman de Coninck Publieksprijs voor het mooiste gedicht. Iedereen kan online zijn stem uitbrengen. Het gedicht met de meeste stemmen komt op een mooie poster, vormgegeven door Herman Houbrechts, die je op Gedichtendag, donderdag 26 januari, gratis in de deelnemende boekhandels aangeboden krijgt. Je vindt de stemfolder met de vijf gedichten en bijhorende leestips begin januari in boekhandels en bibliotheken. De stemcampagne op www.boek.be loopt van midden januari tot 20 januari en verloopt in samenwerking met Radio 1 en Canvas.

24 januari: Uitreiking Herman de Coninckprijs
De uitreiking van de Herman de Coninckprijzen heeft plaats tijdens een feestelijke poëzieavond op dinsdag 24 januari in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Op het programma staat de feestelijke uitreiking van de prijzen, een optreden van Jules Deelder, auteur van het Poëziegeschenk, een optreden van de vijf dichters en de winnaar van de prijs voor de beste debuutbundel. Daarna kan het publiek genieten van een concert.

24 januari 2017 | 20.15u | Arenbergschouwburg | Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen
Info & tickets: http://www.arenbergschouwburg.be/praktisch/tickets.html

De Herman de Coninckprijs is een initiatief van Boek.be, met de steun van de Provincie Antwerpen, Stad Antwerpen, in samenwerking met Radio 1 en Canvas en met de medewerking van Poëziecentrum, Jeugd en Poëzie, en de Arenberschouwburg.