Nominaties Herman de Coninckprijs 2016

NIEUWS
Boek.be
Met de Herman de Coninckprijs bekroont Boek.be de beste poëzie van het afgelopen jaar. Vijf dichters maken kans op de Herman de Coninckprijs 2016 voor de beste dichtbundel.

De 5 genomineerde dichtbundels zijn bekend.  

Genomineerden 2016

Klik op de titels voor meer informatie

>> Lees het persbericht en het nominatieverslag onderaan.

De vakjury van de 10de Herman de Coninckprijs wordt voorgezeten door Bas Kwakman (Poetry International) en bestaat verder uit Saskia Scheltjens (Faculteitsbibliothecaris Letteren en Wijsbegeerte, UGent), Jeroen Dera (letterkundige Radboud Universiteit, Nijmegen), Hilde Verbreuken (Radio 1) en Cathérine De Kock (De Standaard).

Uit elk van deze bundels maakt één gedicht kans op de Publieksprijs. Dat gedicht komt op de Gedichtendagposter, die je op Gedichtendag gratis in de deelnemende boekhandels krijgt. En hiervoor hebben we jouw stem nodig. Midden januari starten we met de stemcampagne. Raadpleeg dan zeker onze website.

Feestelijke Uitreiking op 26 januari in de Arenbergschouwburg te Antwerpen

Op dinsdag 26 januari worden de Herman de Coninckprijs, de Debuutprijs en de Publieksprijs uitgereikt in de Arenbergschouwburg. Noteer alvast in je agenda.

Programma

  • feestelijke uitreiking van Herman de Coninckprijs 
  • optreden van Stefan Hertmans, auteur van het Poëziegeschenk
  • optreden van de vijf dichters

Partners

De Herman de Coninckprijs is een initiatief van Boek.be, met de steun van de Provincie Antwerpen, in samenwerking met Knack, Radio 1, Canvas en met de medewerking van Poëziecentrum, Jeugd en Poëzie, en de Arenberschouwburg.