Feestelijke lente in de boekhandel met het Festival van de Boekhandel en de Boekenweek

NIEUWS
Boek.be
Deze lente is het feest in de boekhandel. Op 30 maart gaan zowel het Festival van de Boekhandel als de Boekenweek van start.

Tijdens het Festival van de Boekhandel zetten de boekverkopers hun beste beentje voor. Op het programma: signeersessies, workshops, lezingen, literaire wandelingen, voorleessessies,… Van 30 maart tot 30 april vinden al bijna 100 events plaats, en de kalender wordt nog dagelijks aangevuld. Alle activiteiten vind je terug op festivalvandeboekhandel.be. Deze actie kadert in de Koop tijd voor een Boek-campagne met steun van het kabinet van minister Gatz. 


Sven Gatz, minister van Cultuur: “We kunnen tevreden zijn met de resultaten van deze grote campagne voor het boek. Deze campagne waarvoor de Vlaamse overheid en de sector de handen in elkaar sloegen, heeft zijn doel om meer mensen naar de boekhandel te krijgen bereikt. We duimen dat de lopende campagne ook succesvol mag zijn en kijken uit naar het komende Festival van de Boekhandel, waarmee we nog meer mensen willen lokken naar de schitterende schatkamers die onze boekhandels zijn.”


Het Festival van de Boekhandel betekent ook meteen de start van de Boekenweek, die dit jaar dus een weekje later valt dan in Nederland. Traditiegetrouw zijn er weer twee Boekenweekpublicaties om te verzamelen. Jan Siebelink sluit met het Boekenweekgeschenk Jas van belofte de zoektocht naar zijn vader op meest volmaakte wijze af. Murat Isik schrijft de harde emancipatiestrijd van zijn moeder tot zinderend Boekenweekessay Mijn moeders strijd. Alle info op boekenweek.be