Peter Franck ontvangt de Fintro Prijs Spannend Boek

ACTIE
Boek.be
Peter Franck wint met zijn debuut "Om dringende reden". Fintro financiert de uitgifte van het winnende manuscript. Het boek zal voor het eerst te koop zijn op de Boekenbeurs 2019.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de vooropening van de Foire du Livre. Naast de publicatie van het boek bij Standaard Uitgeverij ontvangt de winnaar ook een geldsom van 1.000 euro.

Misdaadauteur Toni Coppers, voorzitter van de jury, roemt het boek van Peter Franck : “De eerste editie van de Fintro Prijs was een schot in de roos. Het bekroonde manuscript is een sterk en spannend verhaal van een debutant waar we in de toekomst nog van zullen horen. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze literaire prijs een vaste waarde wordt."

Over het boek

Om dringende reden verhaalt tegen de achtergrond van de bankencrisis het meedogenloze steekspel tijdens een aflopende arbeidsrelatie. Op een fascinerende wijze biedt het een verhelderende inkijk in de Antwerpse diamantwereld met transacties die niet altijd het daglicht verdragen.  Om dringende reden is een tegelijk spannende en ontroerende roman over de drijfveren van de mens en zijn donkere schaduwzijden, over liefde en vriendschap, maar vooral over het bestaansrecht dat vroeg of laat door ieder van ons opgeëist moet worden.

Over de auteur

Peter Franck is sinds vele jaren actief als geregistreerd diamanthandelaar in Antwerpen. Na zijn studies politieke wetenschappen en rechten startte hij zijn loopbaan als journalist. Hij was actief binnen verschillende commerciële functies. In zijn debuutroman Om dringende reden bundelt hij zijn kennis van het arbeidsrecht met zijn voorliefde voor de Antwerpse diamanthandel. Omtrent zijn boek stelt hij: "De diamantwereld zal zijn geheimen nooit prijsgeven, maar als de lezer zich afvraagt waar de grens tussen werkelijkheid en verbeelding zich bevindt, is het opzet van deze roman geslaagd".

Over de prijs

De Fintro prijs is een initiatief van Fintro en Boek.be. Voor deze editie gingen we in zee met Standaard Uitgeverij en Creatief Schrijven. Enkel Nederlandstalige literaire thrillers, spannende boeken en detectives, geschreven door een Vlaming wiens werk nooit eerder werd uitgegeven, kwamen in aanmerking. De manuscripten werden verzameld op de Boekenbeurs 2018 en via Fintro kantoren.