Yves Peirsman wint tweede Fintro Prijs Spannend Boek

ACTIE
Boek.be
Yves Peirsman is met zijn debuut 'De burgemeester' de winnaar van de tweede Fintro Prijs Spannend Boek. Fintro financiert de uitgifte van het winnend manuscript in boekvorm. Dit boek zal voor het eerst te koop zijn op de Boekenbeurs editie 2020.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de vooropening van de Foire du Livre op 4 maart 2020. Naast de publicatie van het boek, schenkt Fintro de winnaar ook een geldsom van 1.000 euro.

Toni Coppers, voorzitter van de jury, ambassadeur van de Fintro Prijs en bekende misdaadauteur is vol lof over de winnaar: "Net voor de presentatie van de nieuwe verkiezingscampagne, verdwijnt de burgemeester spoorloos. Wat is er gebeurd? Als de zoektocht langs alle kanalen in gang wordt gezet, wordt het mysterie alleen maar groter... De burgemeester is een actuele thriller, filmisch en beeldend geschreven, met flitsende dialogen en mooie personages. Een terechte winnaar van de 2de editie van de Fintro prijs."

Over de winnaar

Winnaar Yves Peirsman (1982) schrijft al meer dan twintig jaar. Als tiener werd hij drie keer genomineerd voor de Matilda Prijs voor jonge auteurs, maar met de Fintro Prijs Spannend Boek wordt zijn jarenlange droom pas echt werkelijkheid. De burgemeester is zijn eerste misdaadverhaal. ‘Ik ben erg blij met deze erkenning en kijk uit naar de reacties van mijn eerste lezers’, zegt Yves. Als hij niet aan het schrijven is, ontwikkelt Yves met zijn bedrijf NLP Town software voor taaltechnologie. Daarnaast is hij een gepassioneerd hardloper en bergwandelaar.

Over De burgemeester
Op een dag verdwijnt de burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen. Omdat de politie zich blindstaart op de linkse tegenstanders van de controversiële politicus, beslist Bas, een werkloze journalist, zelf op onderzoek uit te trekken. Hij krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek: Emma, zijn ex-vriendin en dochter van de nieuwe, plaatsvervangende burgemeester, heeft haar eigen redenen om de verdwijning uit te pluizen. Terwijl de stad gebukt gaat onder een golf van geweld, brengen de gebeurtenissen de twee weer dichter bij elkaar dan Bas ooit had durven denken. Tot ook Emma verdwijnt...

Over de prijs:

Fintro Prijs Spannend Boek is een initiatief van Fintro in samenwerking met Boek.be. Voor de tweede editie gingen we in zee met Creatief Schrijven en uitgeverij Houtekiet. De prijs is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literaire manuscript -genre spannend boek- van een Vlaamse auteur wiens werk nooit eerder werd uitgegeven.