Over Boek.be

Boek.be houdt van boeken, zo veel is zeker! Maar ... Boek.be is meer dan deze website waar je in boeken grasduint. Boek.be is immers het competentiecentrum van het Vlaamse boekenvak. Samen met en op vraag van de federaties van uitgevers en boekhandelaren - doen wij er alles aan om boeken zo breed mogelijk te promoten en te ondersteunen.

Wie is Boek.be?

Meer dan 400 uitgevers, boekhandels en boekenimporteurs zijn lid van een van onze verenigingen; de Vlaamse boekverkopers (VVB), de algemene uitgevers (GAU) en de educatieve en wetenschappelijke uitgevers (GEWU). 

Wat doet Boek.be?

We krijgen vaak de vraag of wij zelf ook boeken verkopen.
Dat doen we niet! Daar zijn de boekhandels voor ... 

Wat doen we dan wel?

Als website wil www.boek.be je in de eerste plaats informeren over het (voornamelijk Nederlandstalige) boekenaanbod in Vlaanderen. De boeken die je hier vindt zijn (of waren) beschikbaar op de Vlaamse markt. Bij heel wat boeken vind je extra info: een foto en biografische info van de auteur, leesfragmenten of een filmpje. De Vlaamse uitgevers werken er hard aan om deze informatie zo veel mogelijk op te laden in onze database.

Als dienstverlener en competentiecentrum van het boekenvak wil Boek.be de boekenverkoop in Vlaanderen zo veel en zo goed mogelijk ondersteunen en bevorderen.

Meer weten?

Welke opleidingen biedt Boek.be aan? Wat is het laatste boekenvaknieuws? Kortom, wat reilt en zeilt er in het boekenvak?

  • Het antwoord vind je op www.boekenvak.be, onze website voor boekenprofessionals en iedereen die geïnteresseerd is in het boekenvak.

Contact