Schrijfdag

NIEUWS
Op 2 juni staat het geschreven woord centraal in Vooruit en bibliotheek De Krook in Gent. Meer dan 30 auteurs en vakspecialisten geven hun schrijfgeheimen prijs op de Schrijfdag van Creatief Schrijven vzw. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan schrijfworkshops, lezingen en infosessies of een manuscript pitchen bij een uitgever.

Het programma van de Schrijfdag is gevarieerd. Tijdens workshops en lezingen kunnen geïnteresseerden proeven van o.a. reisverhalen, speech schrijven, vertelperspectief, digital storytelling en songwriting. De Amerikaanse taalvirtuoos David J. Peterson, de man achter de fantasietalen van Game of Thrones, Doctor Strange en Bright, neemt deelnemers mee in het fascinerende proces van taalcreatie. Tijdens infosessies komen onderwerpen als uitgeven in eigen beheer, de synergie tussen schrijver en illustrator, de kracht van social media en nieuwe co-writing spaces aan bod. Herman Brusselmans vertelt over zijn 35-jarige carrière en Christophe Vekeman schrijft en brengt de opvolger van het Groot Dictee der Nederlandse taal, namelijk het Klein Dictee der Nederlandse Taal. Bibliotheek De Krook verandert in een literair pretpark met o.a. een spectaculaire Letterregen, Scrabble in 3D en een literaire markt.

In aanloop naar de Schrijfdag loopt de wedstrijd ‘Schrijf mee’. O.m. Hannelore Bedert, Peter Verhelst en Wim Helsen delen elke vrijdag op schrijfdag.be een zin. Zij dagen iedereen uit om een vervolg te bedenken. Zo groeit week na week een verhaal dat zijn ontknoping kent op de Schrijfdag.

Het volledige programma en tickets vind je op www.schrijfdag.be.