Paul Bogaert wint de Herman de Coninckprijs 2014.

NIEUWS
Boek.be
Paul Bogaert wint met 'Ons verlangen' de Herman de Coninckprijs 2014, Max Temmerman de Publieksprijs.

Paul Bogaert wint met Ons verlangen de Herman de Coninckprijs 2014 voor de beste dichtbundel. Hij ontvangt een geldprijs van 6000 euro tijdens de feestelijke slotshow van Gedichtendag, op 30 januari om 20.15u. De prijs wordt overhandgd door Luk Lemmens, gedeputeerde, in de Arenbergschouwburg Antwerpen. Paul Bogaert, Norbert De Beule, Max Temmerman, Tom Van de Voorde en Miriam Van hee waren de genomineerde dichters.

"Er zijn geen regels in de poëzie", zegt de vakjury. "Wie de valkuilen van de taal niet omzeilt maar juist omarmt en in een nieuwe, nog ongehoorde taal weet samen te brengen verdient het om gelauwerd te worden. De jury is bijzonder gelukkig de Herman de Coninckprijs 2014 uit te kunnen reiken aan Paul Bogaert."  De vakjury bestond uit Yra van Dijk, voorzitter, (Universiteit Leiden) en Bas Kwakman (Poetry International Foundation), Stijn Meuris (zanger) en Hilde Verbreuken (Radio 1). 

Max Temmerman wint met Beesten de Herman de Coninck Publieksprijs voor het mooiste gedicht. Het gedicht  is  op Gedichtendag, 30 januari, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende boekhandel, op een poster vormgegeven door Gerd Dooreman. Meer dan 4000 lezers stemden voor hun favoriete gedicht. Een lijst met deelnemende boekenhandels vindt u hier.