Patrick Van Gompel krijgt Gulden Boek van Boek.be

NIEUWS
Boek.be
Het Gulden Boek is een onderscheiding van Boek.be voor een persoon die zich op bijzondere wijze inzet voor het boek of de verspreiding ervan. De persoon zelf werkt niet in het boekenvak.

Dit jaar bekroont Boek.be VTM-journalist Patrick Van Gompel. 

Patrick Van Gompel is journalist sinds 1978. Eerst werkte hij als regionaal correspondent in de Kempen voor Belgische en Nederlandse kranten, tijdschriften, radio-omroepen. In 1983 begon hij fulltime bij BRT 2 Radio Omroep Antwerpen aan de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen. En dat was wel heel dicht bij de Boekenbeurs in het Bouwcentrum, wat nu Antwerp Expo heet.
In 1989 stapte hij over naar Het Nieuws van VTM. 28 jaar later heeft hij één derde van de wereld gezien. Als verslaggever in de Wetstraat en als verslaggever in oorlogsgebieden. Congo, Rwanda, Somalië, Irak, Tunesië, Libië, Israël, Egypte en niet te vergeten Oekraïne.

• Patrick Van Gompel had altijd veel belangstelling voor boeken en strips. In alle media waarvoor hij werkte.
• In zijn vrije tijd organiseerde hij van 1983 tem 2003 De Stripgidsdagen in Turnhout. Als voorzitter van de Bronzen Adhemar Stichting zorgde hij ervoor dat strips volwaardig worden behandeld door het Vlaams Fonds voor de Letteren. 
• Met zijn vriend Louis van Dievel was hij midden jaren tachtig ook jurylid van de legendarische Stripkwis op de VRT-televisie.
• Patrick is al 15 jaar jurylid van de Knack Hercule Poirot Prijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.
• Hij heeft zelf één boek geschreven, in 1995, “Strips Aha, de Wereld van het Beeldverhaal”.