Murat Isik wint de Libris Literatuur Prijs

NIEUWS
De Libris Literatuur Prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar gaat naar Murat Isik voor zijn roman Wees onzichtbaar.

Murat Isik trekt je vanaf de eerste bladzijde met de vanzelfsprekende autoriteit van de geboren schrijver het verhaal binnen en geeft een wereld die de lezer kent uit krantenartikelen en sociale studies, haar plek in een universele, beklemmende en diep menselijke roman. Ondanks de zware thematiek weet de auteur op elegante en dikwijls humoristische wijze een belangrijk en ernstig verhaal te vertellen over een familie die zijn huis vindt in onze recente geschiedenis,” aldus de jury.

Isik ontving een cheque van 50.000 euro en een door Irma Boom ontworpen bronzen legpenning

De andere genomineerden waren Martin Michael Driessen, Marjolijn van Heemstra, Ilja Leonard Pfeijffer, Arjen van Veelen en Tommy Wieringa.

Naast voorzitter Abdelkader Benali (winnaar van de prijs in 2003) bestond de jury uit Hans Bouman (literair criticus van de Volkskrant), Johan De Haes (gewezen redacteur en literair recensent van de VRT), Lotte Jensen (letterkundige aan de Radboud Universiteit te Nijmegen) en Judith Uyterlinde (programmamaker en uitgeefdirecteur World Editions Londen/New York).

Het volledige juryrapport is te lezen op www.librisprijs.nl.