Jeroen Olyslaegers wint beide Fintro Literatuurprijzen

NIEUWS
Boek.be
De roman 'WIL' van Jeroen Olyslaegers, uitgegeven bij De Bezige Bij, is bekroond met de prijs van de Vakjury én van de Lezersjury van de Fintro Literatuurprijs.

De vakjury onder leiding van Kathleen Cools bekroonde WIL tot het beste Nederlandstalige literaire werk van het voorbije jaar. De vakjury koos WIL uit meer dan 400 Nederlandstalige boeken. De auteur ontvangt 25.000 euro en een sculptuur van Nick Ervinck.
Bovendien is WIL ook de winnaar van de honderdkoppige Lezersjury onder leiding van Raf Walschaerts. Jeroen Olyslaegers ontvangt hiervoor 2.500 euro en een bijzondere vulpen.
De Fintro Literatuurprijs is de belangrijkste literaire bekroning in Vlaanderen. De feestelijke bekendmaking en de uitreiking vonden op 14 mei plaats in de Handelsbeurs in Gent.

Uit het verslag van de Vakjury
“Jeroen Olyslaegers schreef met WIL een ijzersterke oorlogsroman waarin inhoud, tempo en taligheid hand in hand gaan. Een moreel geladen boek waarin de stad Antwerpen een etterende wond is die nooit volledig heelt zolang men zich nog herinnert wat ooit passeerde.
Uiteindelijk, na verhit beraad, koos de jury voor een boek dat niet los gezien kan worden van een actuele, maatschappelijke context. Een boek dat binnen die context onontkoombaar wil zijn en daarin slaagt. Een boek vol ambitie, morele complexiteit en lucide taal. Uiteindelijk koos de jury voor de literaire en politieke oerschreeuw die klinkt uit de roman WIL, van Jeroen Olyslaegers.”

Meer informatie op www.fintroliteratuurprijs.be