Iedereen Leest in de trein

NIEUWS
De trein is dé leesplek bij uitstek. Daarom organiseren Stichting Lezen en NMBS in het station van Antwerpen-Centraal een inspirerende expo over lezen in de trein. Fotograaf Frederik Buyckx maakte portretten van lezende reizigers, auteur Griet Op de Beeck schreef een exclusieve tekst, die ter plekke te lezen is. De expo loopt van 14 tot 23 april.

Lezen is reizen. En de trein is bovendien de ideale leesplek. Dat willen Stichting Lezen en NMBS benadrukken met een originele expo waarin lezen in de trein centraal staat. Fotograaf Frederik Buyckx (o.a. De Standaard) reisde het land door om lezende treinreizigers te fotograferen. Griet Op de Beeck, auteur van de roman Vele hemels boven de zevende,  schreef bij die beelden een poëtische tekst.
Treinreizigers en passanten in Antwerpen-Centraal kunnen plaatsnemen in een nagebouwde treincoupé in de grote hal van het station. Daar kunnen ze de foto’s bekijken, de tekst lezen en boeken ruilen met andere bezoekers.
Op maandag 14 april opent de expo om 18 uur met een voorleessessie door Griet Op de Beeck. Op Wereldboekendag, 23 april, gaan de deuren weer dicht.
De foto’s van de expo zullen vanaf maandag te bekijken zijn op de site www.iedereenleestindetrein.be. Ook korte interviews met andere lezende reizigers worden daar verzameld. Op die manier willen Stichting Lezen en NMBS ook na afloop van de expo inspiratie blijven bieden aan lezers.

PRAKTISCH
De expo loopt van 14 tot 23 april in de grote hal van station Antwerpen-Centraal (Koningin Astridplein 27, Antwerpen) en is doorlopend toegankelijk. De inkom is gratis.