Dag van de Onafhankelijke Boekhandel, Hertmans schrijft exclusieve novelle

NIEUWS
Op 12 december vieren de Confituurboekhandels de 6de Dag van de Onafhankelijke Boekhandel. Die dag organiseren de boekhandels tal van lezingen en activiteiten en verdelen ze een gelimiteerde oplage van 'De blinde stoker van de hamam van Fèz', een exclusieve novelle die Stefan Hertmans voor de Confituurboekhandels schreef.

“Toen Oorlog en terpentijn aan zijn -tigste druk toewas, besloten de uitgeverij en ik een speciale editie te drukken om de boekhandelaars te bedanken. Het is immers onze absolute overtuiging dat zo'n boek een breed publiek bereikt doordat het eerst door gepassioneerde boekhandelaars met kennis van zake aan de man wordt gebracht”, zei Stefan Hertmans eerder in een interview met Confituur-ondervoorzitter Gert De Bie. “Toen Confituur me dit jaar vroeg om hun boekhandelsgeschenk te schrijven, nam ik die uitnodiging met genoegen aan. Ik besloot aan te slag te gaan met een verhaal dat al lang wachtte om uitgeschreven te worden. De blinde stoker van de hamam van Fèz gaat over een ontmoeting die erg belangrijk voor me was.”

Na Marc Didden, Michiel Hendrickx, Geert & Judith Van Istendael, Annelies Verbeke en Peter Terrin wordt Stefan Hertmans de volgende naam in het mooie lijstje van auteurs die het Confituur boekhandelsgeschenk schreven.