De Best Verzorgde Boeken 2015

ACTIE
Boek.be
De Best Verzorgde Boeken is een prijs voor uitgaven die in het oog springen omwille van de bijzondere band tussen inhoud en vorm. In 2016 organiseert VUV samen met Stichting De Best Verzorgde Boeken een grootse Vlaams-Nederlandse feesteditie waarbij 50 boeken bekroond worden.

Er wordt in Vlaanderen diep nagedacht over de relatie tussen de inhoud en de vorm van boeken. Met succes. Elk jaar verschijnen er honderden boeken die in het oog springen omwille van de bijzondere band tussen inhoud en vorm, boeken die zich op één of andere manier onderscheiden door de verzorgde vormgeving. Met De Best Verzorgde Boeken tonen we dat elk type boek op zijn eigen manier een voorbeeld kan zijn van een geslaagd samenspel tussen inhoud en vormgeving.

In 2016 organiseert de Vlaamse Uitgevers Vereniging samen met Stichting De Best Verzorgde Boeken een grootse Vlaams-Nederlandse feesteditie naar aanleiding van het gezamenlijk Gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse 2016. Er worden in totaal 50 boeken bekroond: 17 Vlaamse en 33 Nederlandse.

Vijf kundige juryleden zullen zich over de inzendingen buigen en een jaarselectie van laureaten samenstellen.

De jury bestaat uit twee Vlamingen en drie Nederlanders:

  • Koen Brams (VL), voormalig directeur van Jan van Eyck Academie in Maastricht. Onderzoeker en publicist.
  • Carolien Glazenburg (NL), conservator Stedelijk Museum Amsterdam
  • Luc Derycke (VL), grafisch vormgever Gent
  • Freek Kuin (NL), creatief directeur drukkerij Rob Stolk
  • Wouter Roelants (NL), eigenaar boekhandel Roelants Nijmegen

De winnaars zijn tegelijk de Vlaams-Nederlandse inzending naar de Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig, de internationale schoonheidswedstrijd van het boek. Nadien zal het Stedelijk Museum Amsterdam de Best Verzorgde Boeken 2015 exposeren. Uiteraard zal ook tijdens de Frankfurter Buchmesse het nieuwe keurcorps te bewonderen zijn. Stuur je mooiste boeken in en verbluf de jury. Eens een Best Verzorgd Boek, altijd een Best Verzorgd Boek.

 

HOE?

  1. Meld een boek aan door het inschrijvingsformulier in te vullen. De aanmeldingsdeadline is verstreken.
  2. Schrijf het deelnamebedrag over op Fortis rekening 001-2299630-30 met duidelijke vermelding BVB-naam inzender-aantal titels (30€ per boek voor leden van VUV, 50€ per boek voor niet-leden, exclusief btw. Je inschrijving is pas definitief zodra het bedrag op de rekening staat.
  3. Bezorg twee exemplaren van het boek aan VUV, Te Boelaerlei 37, 2140 Borgerhout (tav Sarah De Graef). De boeken moeten ten laatste op maandag 11 januari 2016 bij VUV zijn.

De Nederlandse inschrijvingen lopen via www.bestverzorgdeboeken.nl/nl/inschrijving